2010-04-29

Mai napom nem az igazi !

Meg próbáltam rendet rakni a műhelyemben. De sajnos még a felénél sem tartok. Lányok, aki csak a lakásban tud varrni, hogy csinálja, hogy még is rend van ??? Ha én varrok a cérnákat, anyag maradékokat ledobálom. Naponta többször söprögetek, mert úszik a cérna minden felé. Előpakolok egy csomó anyagot, ami nem mindig kerül vissza a helyére. Ha szépen összepakolok, akkor biztos, hogy a legalsó anyagra van szükségem. Kihúzom, nem ám, hogy leemeljem a felsőket és úgy vegyem ki. Így már megint össze vissza van minden..Pedig meg próbálok mindent, hogy ne a kupac alján kelljen mindent keresni de hiába!!! Annyi rengeteg mindenre van egyszerre szükségem. Hahaha
Kellene még ma egy kicsit pakolásznom, hogy holnap végezzek. De nem is tudom!!!!!!
Jó lenne, ha mesélnétek nektek hogy megy ez a dolog??? Remélem másnál sem zökkenő mentes!!

19 megjegyzés:

Marika írta...

Ha rendet rakok nem találok semmit :))
Az anyagok kosarakban vannak de mikor már nagy a Kupi szépen össze pakolok.
Nekem is az a szerencsém hogy nem látható helyen van a kuckóm.

Rita írta...

Én a konyhában az étkezösarkot tartom megszállás alatt (kell vegyek egy jo asztalt varrni) azota mindenki az ölében tartja a tányérját :-( Szerencsére hat szék van, amiböl egyen ülök, a többi meg tele van anyaggal, vliessel, ezzel-azzal. Ugyan az vn mint nálatok: néha összepakolok, de nem tart soká.....

Mamis írta...

Mivel én is külön helyiségben varrok, sajnos nálam is állandó kupi van!De rá csukom az ajtót és kész..))
Ja, és a tegnap este után még az én mai napom sem az igazi!!!

F.Gina írta...

Mi az a rend ? Nálam nem a műhely van a lakásban, mi a műhelyben lakunk

Névtelen írta...

nekem az anyagszekrényem gurulós dobozokban a zongora alatt lakik... :-) az étkező szekrény alsó szekrényében él a varrógépem és ha végre van időm varrni az étkezőt bitorlom, majd etetéskor minden átmeneti tartózkodási helyre, evés után vissza...
Imádnék egy jó kis kupis varrószobát! :-) néha még tán jól is esne egy kis rendetlenség :-)

Ili írta...

Minden rosszban van valami jó! A nagy pakolászásban, találtam a nyári takaróhoz anyagot, legalább is úgy vélem jó lesz.
Ti hogy tároljátok a hulladék anyagokat, amit nem dobtok ki? Rendszerezve, hogy ez ferde pánt,darabok, csíkok, egyebek?? ezekkel vagyok a legnagyobb bajba. Ugyan is mindent sajnálok ki dobni.
Rita én nem a lakásban varrok, de még is a párommal ölünkben egy tálcával a Tv előtt ebédelünk du. három óra felé.
Mamis! Nem tagadom én is viaskodtam az éjszaka, sőt még ma is. De elhatároztam, hogy nem kell vele foglalkozni. Egy két nap és mi elfelejtjük, de aki ezt tette, nem hiszem, hogy sok új barátot szerzett magának.Összeszámoltam, hogy az ügyvédbojtárja hány hozzászólást írt a védelmébe. 14-et, hát ez se semmi. Igaz én ipari tanuló vagyok a sértegetésbe hozzá képest. Mint egy oroszlántigris, úgy védte. Neveket azért nem írok, mert én sem csinálok nekik reklámot!!!!

Dia írta...

Ili, mivel mi egy viszonylag kis panel lakásban lakunk, így kénytelen vagyok mindig elpakolni. Bár a párom szerint tiszta anyag az egész lakás, de ez nem igaz. Egy doboz van a gardób szobában és két doboz az akasztós szekrény aljában. Egy hátránya van, hogy ha varrni szeretnék, mindig ki kell borítanom és utána összepakolnom a dobozokat. Talán ez a kislakás előnye, hogy mindig kénytelen vagyok összepakolni, ha nem akarok átesni rajta :-) Ja, és minden varrás után porszívózás :-)

Ili írta...

Dia! Nem irigyellek. Mennyi rengeteg időt el vesz tőled az elő és utó munka!!!!
A férfiak már csak ilyenek!!

Gina!! Majd meg szakadok a nevetéstől, annyira aranyos volt ahogy ezt leírtad!!!

Várom még a sok varró lányt!!!!!!

Ili írta...

ZsuKa !
Álmodj magadnak egy kis varrószobát. Ha nagyon koncentrálsz erre,és hiszed, hogy sikerülhet, meg lesz az álom!!!
Mindenki merjen álmodni akkorát, hogy elérhesse amire vágyódik.

Lilang írta...

Hihi ismerős az érzés :D
Kéne egy robot aki fáradhatatlan és mindig tudja mi hol van :)
Nekem eddig csak a magam kis kreás dolgait kellet pakolgatnom... de mióta megszületett a lányom.. hát ne tudd meg :D Pedig még nem is tud szétpakolni :D

Monika írta...

Hogy megy? :borzalmasan....Ahol hímzek,vagy varrok,szét van pakolva és ha rászánom magam,hogy elpakolok,utána meg nem találok semmit.Túl sok cuccom van,így fél éve már nem gyűjtögetek.Ez is haladás,ha pici is.

Amanda írta...

Hobbiszoba, édes álom. Az anyagjaim szekrényben, asztal alatt, asztal mellett toronyban, és persze mindig a legalsó kell. Sok időm elmegy a válogatással, persze amit előszedtem, az marad elől, egy ideig. Az asztalon könyvek toronyban, és persze félkészek mindenhol. Most, hogy már jobb az idő, a gyerekeim az udvaron élik ki magukat, nem kell minden varrás után puccba vágni a terepet, de azért kétnaponta el kell pakolnom, ha a holmim épségben akarom tudni. Igaz, hogy a kicsim csak két éves lesz, de oly ügyesen bánik az ollóval... a nagyom már ovis, ő már célirányosan vág.

Ili írta...

Lilang! Te most csak a kicsivel foglalkozz és ne törődj, ha szét van pakolászva. Lesz ez még rosszabb is, ha a kicsi menni kezd. De ezért senki nem fog téged megróni!
Mammka!Te akkor már céltudatosabb vagy. Olyan jó, hogy beszélgetünk erről. Én is szanálni fogok és megpróbálok nem minden kacatot félretenni.
Amanda! Nem is értem, hogy van még a két pici mellett időd a varrásra is. Mindig csodálom az ilyen ügyes szülőket. Még nagyon kicsik a csemeték, de később majd könnyebb lesz. Vigyázz a munkáidra ha az olló nálatok így dolgozik!

Ildi írta...

Én szerencsés helyzetben vagyok, mert nagycsalád lévén, nagy lakásban élünk. Viszont kirepült már két lány, a két kicsi meg egyetemista és csak hétvégente jönnek haza! Így az egyik szobájában varrok - ott a rongyolós kupi -, a másikéban pedig az üvegezés "tisztább" fázisait csinálom!:) De minden pénteken - pl.: ma -, gőzerővel takarítok, hogy észre se vegyék, mert jönnek haza!:) Azért apróságokon sikerül lebuknom...De nem gond, támogatják a hobbizgatásomat, még a férjem is!!!
Szerencsés vagyok.

colette írta...

Kedves Ili,

bocsánatot kérek a történtekért, a félreérthető és félreértett mondataimért.
Üdvözlettel: Colette

Ili írta...

Ildi!
Négy családod van?????? El sem hiszem!! Gratulálok!!!!
Mi is már csak ketten vagyunk a papával.
Ha keressük egymás, a párom rögtön a műhelybe jön és meg a pinébe!!
Nekem már néha sok!!!!

Ildi írta...

Soknak tartod?:) Én kevésnek...Egyet
elvesztettünk.:(( De ez nem ide illő téma!
Viszont van 5! gyönyörű unokám!:))) Na, ehhez mit szólsz?:) Ezért kevés a 24 óra!...

Shushanna írta...

Megnyugtatlak. Én is kihúzom a legalsót és nem a fölötte lévőt emelem le...A többit akkor más ki is találtad...:)))

Ili írta...

Shushanna!

Olyan jó, hogy nem vagyok egyedül. Aki belemerül a munkába, nem tud rendet is tartani.