2009-11-24

Szíves neszik




Az elmúlt pár napban ezeken ügyködtem. Elég aprólékos munka, de szeretek bütykörészni rajtuk. El is felejtettem mondani, hogy vettem hímző ( kukacoló ) talpat. Helvécián van egy műszerész, akihez elvittük a régi, de alig használt Naumann 8 programos varrógépem, hogy rendbe tegye, mivel már vagy 16 éve nem volt használva. Nem hiszitek el, de úgy működik mint az óramű. Simogatom, becézgetem, még bocsánatot is kértem tőle, hogy ennyi ideig mellőztem. Mit ne mondjak, a fele ennyi idős sincs a hiper- szuper Singer, de a nyomába se léphet az öreg gépnek.
Szóval kukacozok a régi gépemmel, aminek még le lehet engedni az anyag továbbítóját is!!! Ezeken a nesziken láthatjátok, hogy mennyire jól szupelál

11 megjegyzés:

Lonci írta...

Hű de jók lettek!:))Nagyon tetszik:)

Monika írta...

Csodaszépek lettek!!!!

Zsófi írta...

Teljesen belelkesültem. Nekem is ilyen régi varrógépem van, de csak halogatom a kukacolás kipróbálását. Bár az enyémben nincs hímzőprogram. A Tiéden van?

Ili írta...

Köszönöm a szép szavakat.
Ehhez nem kell hímző program. Egyenes varrásra állítod az öltést és az anyag továbbítót leengeded.Felteszed a kukacoló talpat és irányítod az anyagot mind két kezeddel.
Ennyi az egész!!!!
Biztos a te gépeddel is lehet.

Zsófi írta...

Igen, a használati utasításból sejtettem, bár az a gépi hímzést részletezte. Eddig viszont azt gondoltam, hogy ilyet csak a szuper-hiper-modern gépekkel lehet megcsinálni.

Már csak gyakorolnom kellene, hogy olyan szépeket csináljak, mint Te. :-)

Rita írta...

A neszik nagyon tetszenek!!!! Kukacolni minden géppel lehet, le kell engedni (van gép ahol egy müanyag lappal kell letakarni) az anyagtovábbitot és egyenes öltéssel kell varrni. Kell egy pici gyakorlás hogy megtaláld a saját ritmusod de hamar belejön az ember. Ha cikkcakkra állotod a gépet tudsz vele ugyanigy himezni is, monogramokat varrni stb.

Ili írta...

Lányok! Félre értés ne essék. Azt a virágot nem én hímeztem, hanem az anyagon volt. Én csak körbe tűztem minden félével.Ennyire azért még nem megy nekem!!!!!
Rita! Köszönöm az ötletet, ezt nem tudtam, hogy ha cikk-cakkara állítjuk, akkor miket lehet vele. Na megyek és ki is próbálom!!!!

Edina írta...

Hú de szépek! Mindegyik nagyon tetszik! :)

Névtelen írta...

Gyönyörűek lettek!!!Egyik jobban tetszik,mint a másik, nem is tudnék választani.

Tűtáncoltatók írta...

Tündériek.Csak így egyszerűen.Üdv. Éva

Ili írta...

Edina. Manka, Évi, Nektek is nagyon köszönöm.