2012-01-16

Lábtörlő

Most, hogy kipróbáltam a zsenília varrást, kedvem támadt egy lábtörlő varrásához! Éppen venni szerettem volna, mert a réi már nagyon kopott volt. A teraszon fényképeztem, sütött a nap , így az egyik sarkára árnyék vetődött.
Mindenféle gyenge minőségű, hulladék anyagot is el lehet hozzá használni. Az enyémnek az alapja rossz minőségű, hibás farmeranyag. Erre tettem szürke műszálas vékony szövetet, erre még egy réteg hibás erős vásznat, erre még egy műszál szövetet és ezeket a hulladék háromszögeket. De bármilyen mintával lehet díszíteni. 45 fokos szögben, 1,2 centi távolságra letűztem az összes réteget.Lehet hozzá használni a stteppelő talpat.Ezután ollóval felvágtam a varrások között az összes réteget, kivéve az alsó farmert. Egy kicsit megkeféltem, hogy a kikívánkozó rojtok kiessenek.De egy mosózacskóba ha kimosod, az is nagyon jó.
Hátlapot varrtam neki, úgy hogy egy akkora nyílást hagytam rajta, hogy a régi, kopott lábtörlőt bele tudjam tenni. Ez jó tartást ad neki és a szél nem viszi el! Ha piszkos lesz, csak lehúzom és kimosom!
Legközelebb, ha varrok ilyet, fényképpel is illusztrálom!

7 megjegyzés:

Kaccat írta...

Nagyon jó lett! Milyen jó ötlet lábtörlőnek, mert a vágások miatt jól leszedi a port a lábról

Éva blogja :) írta...

Hű de jó lett!

Lonci írta...

Ez nagyon jóóó:) De mikor pihensz, nagyon belelendültél a varrásba:))

Kathy írta...

Mekkora otlet, es a vegeredmeny is csodalatosan jo. A vegen meg majd kiprobalom en is! :))

Ili írta...

Lányok, szerintem is próbáljátok ki, egyáltalán nem nehéz megcsinálni és tényleg minden kopott anyagot fel lehet használni.
Lonci, az igazság az, hogy alig varrok mostanában.

Erika írta...

Ez tényleg jó ötlet, és nagyon tetszik a végeredmény. Anyukám mondatával élnék: ez annyira szép, hogy sajnálnám befogni állandó használatra.:))

Ili írta...

Örülök, hogy nektek is tetszik!