2010-08-06

Táskamerevítő helyett

Amit tegnap mutattam hátizsák, már azzal készült.
Laminált parketta alá való valami!!!!! Olyan, mintha szivacs lenne, de keményítve. Vízzáró is. Igaz én díszítettem szabad gépi tűzéssel, de azt gondolom, hogy nagyon el kell ázni ahhoz, hogy átengedje a vizet. Frízt sem tettem közé. Nagyon jó tartása van. Persze a belső szegéseket sokkal nehezebben varrtam meg, de nagyon örülök, hogy kipróbáltam. Lehet, hogy sok mindenkinek van otthon maradéka. Kíváncsi leszek, hogy más kipróbálja e!!!!

13 megjegyzés:

Rita írta...

Aha, ez az a szivacsszerü anyag, amit a parketta alá tesznek hangszigetelésnek! Ismerem, de arra még nem gonsoltam hogy táskához használhatnám, pedig milyen jo ötlet!!!!!

e.agi írta...

:D én már kipróbáltam,vmelyik szatyorba azt tettem,de nem írtam ki blogra,azt hittem ez csak az én fejemben fordult meg :D de látom hogy nem,különben tényleg nagyon jó tartása van,már mostam is azt a szatyrot(egyfülűekből)de semmi baja,igaz hogy csak 40° de semmi gond vele,ajánlom,akinek van kedve próbálja kis

Ili írta...

Én is tiszta véletlenül találkoztam evvel az anyaggal. Addig még nem próbáltam ki, nem akartam elmondani, nehogy beégjek vele. Szerintem sokan használják, csak nem mondják el. Én is sokat tanulok tőletek, miért lenne titok, ha valami jól működik!!!
Én legalább is szeretem meg osztani másokkal, azt a keveset, amit tudok!!
Rita próbáld ki, szerintem nagyon jó!!!

Amanda írta...

Nagyon nagy ötlet, bárkié is az érdem! Nálunk is van maradék, őrizgetjük, de eddig nem tudtam minek. Köszi az ötletet, legközelebb merevítő helyett én is bevetem.

Amanda írta...

Látom olvasod Lidércke blogját. Ő hívta fel a figyelmünket, hogy kinél lehet aprókockás anyagot venni. Esetleg nézz át hozzá, tudom, hogy olcsó és jó anyagokra vadászol.

Ida13 írta...

Nagyszerű ötlet. Én is szemezgettem vele a Diegoban, hogy talán jó lenne erre a célra, de annyiban is maradt. Könnyű is. Az is előny.

KicsiKató írta...

Én is kipróbáltam pár hete (viva la lakásfelújítás!:), de nem ragadtatott el ennyire. Iszonyú mű-érzete volt, ráadásul olyan fura a fogása tőle a szendvicsnek és picit "csörög". De a vízhatlanságára nem is gondoltam, ez sok ellenérzésemet felülírja:)

Ili írta...

Amanda, köszönöm, hogy felhívtad a figyelmem a kockás puplinra. Lehet, hogy már nem jut. Vasárnap majd kiderül!!!
Ida! Most, hogy írja Kicsi Kató a véleményét, elgondolkodtatott. Igaz, én csak kord anyaggal próbáltam. Vászon anyaghoz biztos kell egy vékony fríz is kívülre.
Ki is mostam egy darabot, biztos, hogy nem ázik át, mert végül is nem csak zaj csökkentő, hanem víz záró réteg is, hogy alulról nem nedvesedjen a parketta.

Ledorka írta...

Nagyon jó ötlet! :))) Főleg hátizsákhoz.

F.Gina írta...

Jó ez sok mindenre :)) Csak egy tipp : Ha ilyen vastag réteggel dolgozok, akkor egy varrásráhagyásnyival (de szép szó) kisebbre vágom, így az összeállításnál nem kell szenvedni vele, a tűzés úgyis a helyén tartja. Mondjuk ettől sérül a vízállóság, és esetleg a varrásnál beázik :))

Erzsébet írta...

Köszi a tippet, épp a héten volt a kezemben és már majdnem ki is dobtam, de gondoltam valamire jó lesz :-) erre tessék, most adtál egy jó ötletet.Köszönöm mégegyszer!impunre

Ili írta...

Gina! Köszönöm a tippet!!
Én meg annak örülök, hogy másoknak tudtam segíteni. Biztos vagyok benne, lesz amihez tudjátok használni. Például tárolók, vagy dobozok készítéséhez is nagyon jó lehet!!

bemka írta...

Én is próbáltam már.....csak vigyázzatok a vasalással :)