2010-05-04

Ferdepántról tovább.......

Tegnap a téglalap hosszabb felét mutattam, most a rövidebb vége jön. Ugyan úgy varrom fel a pántot, mint a tegnapinál a visszájára, csak a két végén hagyok kilógni kb. egy, egy centimétert. 



 
Mielőtt kezdeném a visszatűzést, behajtom a kilógó végeket, gombostűvel segítve, hogy jó szorosan bent maradjon.Ez még mindig a visszáján történik. Ezután a színére fordítom és


 mint a tegnapinál behajtva a pántot szépen visszatűzöm, hogy az alatta lévő hajtások ne látszanak
Tegnap rosszul írtam. Az ujjatlan blúzokat nem így szegem, de ugyan evvel a technikával. Ott nem szegem a szélt, hanem a lapos varrás a visszáján marad, kívülről pedig egy varrás látszik csak. Majd azt is megmutatom, ha érdekel valakit.

Most a gombnak a pántját mutatom, hogy csinálom én!



A 3,5 centis ferde pántból vágok 11 cm hosszút. Behajtom a két szélét, kb egyformára és ezt egymásra borítom és letűzöm.

Ilyen szép kis íves pántot kapunk. Nekem ez kettőnek való pánt.

A varrás szélét befelé fordítva, kettőbe hajtava, összetűzöm a végét. Ez csak könnyebbé teszi a további műveletet.

Hegyesre hajtom, levasalom, ezt én most éppen nem csinálta meg! Hátul marad egy pici három szög. Azért, hogy így maradjon, letűzöm, így a színén. Ha a visszáján akarod, úgy is lehet, de nekem sokszor elcsúszott. És már készen is van a gombnak az akasztója. Ezt nem csak ferde pántból lehet, de szerintem ez is szebb így. Olyan jó lenne, ha ti is elmondanátok, hogy csináljátok. Én is szeretnék más varrás technikát megtanulni. Lehet, hogy nem is jól csinálom.

Ez a visszája.

Ez meg az összehajtható szatyor zsebe. Természetesen ennél szebb szegéseket is láttam már, de ez egyszerű és elég szépen lehet vele dolgozni. Kérem a véleményeket, Ti milyen módszerrel varrjátok??? Nagyon szeretném én is tudni.
A kezelési utasítás azért van oda ragasztva, mert nem mindig 7 millisen varrok és, hogy el ne felejtsem!!! Ez egy mankó. Sajnos nekem már néha kell!

5 megjegyzés:

Ida13 írta...

Nem sokat varrtam még ferdepántot (vagy mégis?). Akkor én a munka színére varrom a ferdepántot színt színnel szemnbefordítva, majd a munka visszáján kézzel elvarrom. Próbáltam már géppel is, de sohasem lett olyan szép, mint kézzel elvarrva.

Dia írta...

Hű, nagyon köszönöm. Nekem a gomb-pánt sosem sikerült, de most ezzel a módszerrel is ki fogom próbálni! ezer hála!

Rita írta...

Az én ferdepánt verziom fent van a szakkörös blogon, a teritö varrásánál.

Ili írta...

Sziasztok!

Ida! igen én is varrtam már ezt a fajta ferde pántot. Tényleg nagy gyakorlat kell hozzá, hogy géppel is szépen tudjuk vissza tűzi.
Dia! Örülök, hogy segíthettem.
Rita! Valahogy nekem ez kiesett a fejemből, de mindjárt meg is nézem. Köszönöm, hogy szóltál.

Jutus írta...

Én is úgy varrom mint Ida,nekem is ez jött be.:))A tied nagyon szép,ügyes vagy hogy így is szépen eltudod készíteni!!!