2010-01-15

Végre elkészült!!!!


Ma hajnalban felébredtem és végre befejeztem a csendélet gobelinem. Munka közben több mondás is eszembe jutott. Pl. " Jó munkához idő kell "  vagy " Ki korán kel aranyat lel " . Hát nincs igazam, hogy ilyenekre gondoltam??
Ez egy nagyon régi minta alapján készült Wiehler gobelin. Sajnos nem az eredeti színekkel, mivel azt a gyár saját maga festi a képeihez. Boltban nem kapható. Az interneten találtam ezt a mintát és DMC kódok voltak hozzá megadva.Így nem az eredeti színeiben pompázik.
Mérete:  240 X 190 szemes, tehát   45.600 öltés

Mivel Hubert vászonra varrtam, ami nagyon apró szemű vászon, így a kép mérete 18,5 X 17 cm lett. Ha normál kanavára varrtam volna, Kb.  56X45 cm lett volna a kép. De ez sem az antik kanaván van számítva. Hogy még jobban érzékeltessem, milyen pici is lett, az utoljára varrat neszit mellé tettem. Pedig az sem olyan nagy!!!!

12 megjegyzés:

Lonci írta...

Ez gyönyörűűűűű:)

KicsiKató írta...

Elképesztően szép!!!!!

Zsófi írta...

Szerintem szépek a színek.

Gratulálok a hímzésedhez!

Éva blogja :) írta...

Micsoda meló van benne! Nagyon tetszik!!!

Ili írta...

Köszi, köszi, köszi!!!!
Tényleg rengeteg munka volt vele. De azért sokkal hamarabb is befejezhettem volna. Egy kicsit elcsábultam a foltvarrás irányába.

Lilang írta...

Csodálatos lett!

Amanda írta...

Nagyon szép, aprólékos munka. Megemelem a kalapom! Mostmár szabad az út a Via rózsás előtt?!

Ili írta...

Igen, jöhet a rózsás!! De egy kicsit még dilemmázok, mert valahogy annyira rá vagyok hangolódva a leszámolós mintákra, hogy nehezen szánom rá magam. Pedig van egy pár előfestett képem amit ki kellene varrni. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy ezt a normál gobit nem nagyon szeretem varrni.

Amanda írta...

Hú, nagyon irigyellek! Nekem a leszámolós nem nagyon megy. Rendszeresen próbálkozom keresztszemessel, inkább csak apróbb mintákkal. Elveszek a jelek között.
Szerintem nagyon jó minta, könnyen varrható. Jól kitölti az osztott hat szála.

Ili írta...

Amanda! Meg írom neked, hogy a leszámolósat hogyan tudod egyszerűen megvarrni, hogy ne keveredj bele!!
Persze, csak ha érdekel.
Igen nagyon könnyű ez a rózsás képecske. Hozzá is fogok, ha már így biztatsz.

Ida13 írta...

Engem is érdekelne a módszered a leszánolóshoz, ha nem probléma. Kicsiben sokkal szebbek az átmenetek, kontúrok, mert nem olyan darabos.Klassz

Amanda írta...

Köszönöm, hogy gondoltál rám. Elteszem a kisokosba!