2010-01-16

Leszámolható minta, ahogy én varrom

Mikor kiválasztom az anyagot, először kiszámolom rajta, hogy mekkora anyag kell a kép kivarrásához. Én általában  5-6 cm-t hagyok  az oldalára. Rotring ceruzával bejelölöm 10 szemenként két oldalán. Ezután fehér cérnával berácsozom 10 x 10-es kockákra. Ez nagyon fontos, ha nem akartok sokat bontani. Nagyon jó támpont, mivel a minta is így van berácsozva. Azért fehérrel szoktam jelölni, mert ha a minta engedi és nem húzod ki a szálat, akkor sem fog látszani. Végül is ez a legfontosabb az én számomra.
Amit még saját magam könnyítésére csinálok, hogy a kivarrt kódokat, azonnal kihúzom.Van egy csipeszes kemény lapom, amire a mintát fogatom. Az ölembe szoktam tartani, a rotring is ott van és azonnal húzok. Nem egyenként, hanem szakaszonként.A ceruzát azért szeretem, mert ki lehet radírozni a mintáról. Van amikor másnak is oda adom.
Felülről kezdem a varrást, hogy ne koszoljam a már kivarrt részeket.Szóval fentről lefelé tartok.
Ha valami nem teljesen világos, nyugodtan írjatok. Lehet, hogy más is mond itt jó trükköket és én is tanulhatok.
Még valami. Bobinára tekerem a fonalat, amin rajta van a neve és száma. Amikor a fonal ki van válogatva, a bobiara ráírom a kódját. És így nem tévesztheted el a színeke.
Jó öltögetést kívánok.! Először kis mintával és kevés színnel kezdjetek.

1 megjegyzés:

Zsófi írta...

Ili!

Játékba hívlak! Ha van hozzá kedved, mutasd meg nekünk, mit rejt a táskád!

http://rozsaszin-pottyok.blogspot.com/2010/01/mi-van-taskamban-what-is-in-my-bag.html