2009-10-01

Újra hasznosított !!!!!



Ez egy francia ágyra való gumis lepedőből készült, ami már a sarkunknál 10 év alatt kiritkult. Magamnak varrtam nyári pizsamát. Még egy halász pizsama alsó, és egy gyógypárnára való huzat jött ki belőle. Már nem az első eset, hogy feldolgozom a kopottabb anyagokat.
Régi ágynemű huzatokból, lepedőkből ellátom az egész családot törölgető rongyokkal. A rosszabb , de még használható anyag darabokat körbe lokkolom és takarító rongyok készülnek belőlük. Ezeket ki szoktam mosni, addig míg szét nem megy.
Várom tőletek is az ötleteket!!!!!!!!!!!

4 megjegyzés:

Zsófi írta...

Imádom az ilyen ötleteket! Ez is szuper!

Ezeket a hurkolt anyagokat fel is lehet vágni, horgolni vagy kötni belőlük ezt-azt: a rongyszőnyegtől a törlőruhákig. Ha sikerül a hurkos végét kifelé fordítani, akkor zsenília-szerű lesz.
A hawaii-i Arlette-nél van egy szuper képes poszt a pólók feldarabolásáról, valószínűleg kis módosítással a lepedőkhöz is jó. http://mousechirpy-polkadotpineapple.blogspot.com/2008/03/tutorial-t-shirt-yarn.html

Dia írta...

Szia.

Én is nagyon szeretek régi, kinőtt, vagy már nem használt ruhákat, ágyneműhuzatokat hasznosítani. Én sajna ruhát nem tudok varrni, de tárolókat, párnákat, táskákat szoktam belőlük készíteni.

Itt is sok ötletet lehet találni:
http://regiuj.blogspot.com/

Ili írta...

Lányok, már megérte, hogy feltettem a blogomba ezt a kis semmiséget.
Nagyon jó ötleteket kaptam már is tőletek.
Igaz, annyi anyaghulladékom van, hogy 100 év is kevés lenne feldolgozni. De még is sajnálom kidobni a használható anyagokat.
Van, hogy kidobok ezt azt. Pár év múlva, meg keresem, hogy hová is tehettem. Hát ezért nem lenne szabad kidobni semmit, ami hasznosítható.

Zsófi írta...

Erről jut eszembe Dana oldala: http://www.dana-made-it.com/.

Általában a kislányának varr, nagyon sokszor újrahasznosít. Férfiinget, női blúzt, szoknyát átalakít. Azért is szeretem a blogját, mert az ötleteit is újrahasznosítja. :-)